GAZETA DE CORABIA
Cotidian al tuturor oltenilor

Anul I, Nr.1, Luni, 17-05-2010 

Agricol

Casa de Cultura

Medico-Social

Contracte Credit

Inflatie

Meteo

 


Medico – social
Dr.Nineta Ulcica

 

Serviciile sociale reprezinta o forma de suport activ pentru familiile si comunitatile aflate in dificultate.1
1.In acest context,va rog sa ne spuneti cine pot fi beneficiarii eligibili ai acestor servicii sociale ?
Centrul Medico-Social Corabia acorda servicii de ingrijire, servicii medicale si sociale pentru beneficiarii cu titlu permanent sau temporar, cu gazduire in functie de reglementarile in vigoare.
Beneficiarii serviciilor acordate sunt persoane adulte si varstnice cu afectiuni cronice care necesita permanent sau temporar supraveghere, asistare, ingrijire si tratament si care din cauza unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala nu au posibilitatea sa-si asigure nevoile sociale, sa isi dezvolte propriile capacitati si componente pentru integrare sociala.
2.Care este rolul administratiei publice locale in asigurarea si sprijinirea acestor servicii sociale ?
Bugetul de venituri si cheltuieli este aprobat de Consiliul Local Corabia. Cheltuielile curente si de capital se asigura din venituri proprii si din subventii acordate din bugetul local. Subventiile de la bugetul local sunt acordate pentru asigurarea serviciilor sociale, pentru cheltuieli de intretinere si gospodarire, reparatii, consolidari si dotari.
3.Vorbiti-ne despre principiile care stau la baza serviciilor sociale si modul cum sunt ele implementate in cadrul acestui centru de asistenta medico-social
Principiile care stau la baza serviciilor sociale sunt:respectarea demnitatii umane, promovarea autonomiei personale, promovarea implinirii personale, parteneriatul, confidentialitatea, abordarea multidisciplinara, egalitatea de sanse si nondiscriminarea.

4.Ce inseamna acest centru pentru dumneavoastra, pornind de la numarul de paturi, asistati, subventii si tot ceea ce inseamna in linii mari acest centru ?
Acest centru, dupa cum am spus anterior, are ca unul din obiectivele activitatii privind serviciile care se acorda, evolutia benefica a starii de sanatate a pacientului, recuperarea si reintegrarea acestuia in familie si societate, fapt care s-a concretizat si la noi in cateva cazuri. In ceea ce priveste capacitatea acestui centru privind numarul de paturi (40) acesta nu face fata numarului de solicitari.
5.Nu puteam incheia fara sa va intreb ,dincolo de standardele de calitate, despre climatul afectiv din interiorul acestui centru in relatii cu pacientii.
Personalul medico-sanitar si auxiliar al centrului se afla in relatii de respect reciproc, beneficiarii fiind informati asupra serviciilor acordate precum si asupra drepturilor si obligatiilor specificate in Regulamentul de Ordine Interioara al centrului
Climatul afectiv din centru este intarit si prin vizitele efectuate de membrii institutiilor cu care centrul are incheiate contracte de parteneriat, cu ocazia unor sarbatori legale sau religioase (Craciun, Paste,1 si 8 Martie, zile de nastere) materializate prin diferite daruri, programe artistice prin care am cautat sa aducem putina lumina in vietile pacientilor, zambet pe fetele acestora, sa se bucure de viata si de lucrurile simple, sa le indulcim sarbatorile si sa-i asiguram de caldura sufleteasca de care sunt inconjurati zi de zi.

    

 

   

                                                                   

 

 

 

               

 

 

    

 


Copyright 2010 primariacorabia.ro